HOME

Quick link to the current winelist

Slovakwines.be dankt zijn ontstaan aan eenĀ passie voor goede wijn en een bovenmaatse interesse in de parel van Centraal Europa genaamd Slowakije.
Ons doel is simpel : DE referentie zijn inzake Slovaakse wijnen en dit in de breedste zin. U kan bij ons terecht voor Slovaakse wijnen, dat is vrij logisch, maar ook voor informatie over Slovakije als vakantiestemming en nog veel meer. In de wijnruimte zijn talloze folders en kaarten beschikbaar.


De missie is om een representatieve selectie van de beste Slowaakse wijnen van de Kleine Karpaten aan te bieden. Unieke, onontdekte, prachtige flessen. Wijnen met stijl.

Het portfolio omvat (bijna) het volledige pallet : Droog wit, halfdroog wit, zoet, verschillende soorten bubbels, Petillant Naturel (PetNat), speels rood tot full body rood en zelfs non-alcoholisch druivensap voor onze jonge proevertjes.

De nadruk ligt hierbij op de Slovaakse druivenrassen zoals Devin, Aurelius, Hron, Dunaj en nog zoveel meer. Ieder jaar wordt getracht om de beste wijnen van het moment in ieder druivenras aan te bieden. Daarnaast vindt u ook een selectie van wijnen in de meer bekende -doch lokale- druivenrassen die Slovakije met o.a. Oostenrijk gemeen heeft. Denk hierbij aan Blaufrankisch, Gruner Veltliner, Muller-Thurgau enz.

De wijnen zijn op dit moment nog niet beschikbaar via de webwinkel Neem contact op via Facebook, email, Whatsapp, …en u krijgt onmiddellijk de wijnlijst van het moment ok klik HIERj voor de recente wijnlijst


Als eigenaar van Slovakwines.be is het mijn missie om Slovakije zowel als wijnland en als toeristische bestemming bekend te maken. Mijn passie voor dit land breng ik over tijdens voordrachten. Een voorbeeld van een presentatie vindt u hier. Daarom noemt men mij dikwijls “de belgische ambassadeur van de Slovaakse wijn”


Stuur een mailtje naar patrik@slovakwines.be voor meer informatie of om uw bevindingen te delen.