Rode wijnen

Varieto Blaufränkisch 2015 : waarschijnlijk de beste rode wijn van Slovakije !

blaufrankLokaal bekend als “Frankovka Modra”. Een wijn met een significant paarse kleur en een bijzonder expressieve neus. In het aroma zwarte en blauwe bessen en pruimen. De haast fluwelen smaak is zeer intensief. Deze wijn kende 8 maanden vatlagering in eiken vaten.
Dat dit de meest verkochte rode wijn van het assortiment is mag niet verbazen. Deze wijn is een echte allemansvriend en wordt zowel door Bordeaux-, Bourgogne als Côtes du Rhône liefhebbers geapprecieerd.
In 2015 werd deze Blaufrankisch in de top30 van de beste wijnen van de Sakura competitie (Japan) opgenomen. Terecht als u het ons vraagt. En in juni 2015 werd deze wijn verkozen tot beste rode wijn van heel Slovakije !

Past goed bij rundsvlees, eendgerechten en gerijpte kazen. [button link=”www.slovakwines.be/shop/?add-to-cart=513″ size=”small” color=”silver”]Bestel[/button]

Varieto Alibernet 2012

ALIBERNET2011Deze Alibernet komt van de wijngaard genaamd “Droge Heuvel”. Een intense en zeer donkere paarse kleur (haast zwart), een mooi gerijpt aroma van bramen en cassis en een buitengewone smaak.
De complexe smaak is lang met tonen van donkere chocolade, vanille en veenbessen. De wijn rijpte 14 maanden in vaten van  Franse eik.

Een bijzonder smaakvolle wijn die ook smaakvolle gerechten vereist, zoals haarwild en het betere rundsvlees. Doch ook zonder gerecht een bijzondere degustatiewijn.
Deze wijn wordt enkel gemaakt in topjaren en dus zijn niet alle jaartallen beschikbaar. In het gamma is de 2012 beschikbaar. Het (bewaar)potentieel is quasi oneindig.  [button link=”www.slovakwines.be/shop/?add-to-cart=516″ size=”small” color=”silver”]Bestel[/button]

Jagnet St. Laurent

SvatovavrineckeLokaal Svatovavřinecké genoemd (bel me gerust om de uitspraak te horen). Deze wijn heeft een intensieve rood-paarse kleur. In de neus zijn pruimen, zwarte kersen en zelfs krieken te ontdekken. De volle, fruitige smaak wordt onderstreept met interessante taninestructuren. Een wijn in balans die geschikt is voor een lange bewaring.

Kan worden geserveerd bij vlees- en kaasgerechten met een intensieve smaak. [button link=”www.slovakwines.be/shop/?add-to-cart=204″ size=”small” color=”silver”]Bestel[/button]